QUIZ! How well do you know iconic vans from TV and movies?

Are you able to differentiate between the Mystery Machine and the A-Team van? OK, that one might have been a little too easy — how about the Mutt Cutts from the Pussy Wagon?

I’m a huge fan of movies. Every night is movie night in my house. See just how much you know about some of the most iconic vans from TV and movies by taking this fun quiz put together by the UK’s largest used van retailer Van Monster.

 

Questions

1. The video to which Lady Gaga song features Kill Bill’s bright yellow Chevrolet Silverado SS — aka the Pussy Wagon?

A. Poker Face

B. Just Dance

C. Bad Romance

D. Telephone

 

2. Who owns the Mystery Machine in the Scooby-Doo series?

A. Daphne

B. Fred

C. Velma

D. Shaggy

 

3. Who drives the A-Team van?

A. Bosco Albert ‘B.A.’ Baracus

B. John ‘Hannibal’ Smith

C. Templeton ‘Faceman’ Peck

D. H.M ‘Howling Mad’ Murdock

 

4. Which feature wasn’t present inside the Tour Vehicles seen in the original Jurassic Park movie?

A. Leather interior

B. Night-vision goggles

C. A drinking tap

D. A mini fridge

 

5. In the episode of Lost titled ‘Tricia Tanaka Is Dead’, which character found the DHARMA van—the first time the Volkswagen bus featured in the hit US TV series?

A. Hurley

B. Charlie

C. Sawyer

D. Jin

 

6. What was the nickname that Jesse gave the RV in the highly-rated US TV series Breaking Bad?

A. The Krystal Train

B. The Krystal Plane

C. The Krystal Ship

D. The Krystal Bus

 

7. What type of Reliant was Del Boy’s three-wheeled vehicle in Only Fools and Horses?

A. Robin

B. Regal

C. Sabre

D. Scimitar

 

8. How long did it take the Hoover family to drive from Albuquerque, New Mexico, to Redondo Beach, California, in the movie Little Miss Sunshine?

A. 1 day

B. 2 days

C. 3 days

D. 4 days

 

9. In the film Dumb and Dumber, which part of the Mutt Cutts’ exterior has to be lifted?

A. The tongue

B. The ear

C. The rear leg

D. The tail

 

10. Which manufacturer made the pick-up truck that featured throughout the TV series Sanford and Son?

A. Nissan

B. Vauxhall

C. Volkswagen

D. Ford

 

I have to say that quiz was pretty difficult! See how many you got right below:

 

 

 

 

 

Answers

1. D

2. B

3. A

4. D

5. A

6. C

7. B

8. B

9. C

10. D

 

Just how well do you know your vans from the movies and TV world then? Head onto Van Monster’s social media pages and share your result to see how you compare to other people!

5 Steps To A Minimalist Living Room

Minimalist, modern living is a way to form a relaxing space, so here are the basic steps to achieve a minimalist living room.

Love them or hate them, you have to admit that minimalist, open plan spaces manage to tread the tightrope of being both impactful and relaxing all at the same time.

When we first looked around our house, we knew straightaway that we’d be knocking a wall down to create an open plan living space.

You want a space where you can combine a dining area with a lounge, or even a kitchen too if you choose to go fully open plan like me. Such spaces aren’t that hard to create. Just read the guide below to find out how to create a minimalist living room.

 

Step 1: Create space

The thing that you must do before all others when creating a minimalist living room is to examine the space you have to work with. You’ll have more work ahead of you if the rooms are separated off, as you will need to knock those walls down before you get going.

However, that doesn’t mean you get an easy ride if your space is already open-plan. Now is absolutely the time to clear any clutter and old items out. You need to create more space to allow new items to come in. 

Just remember to be sensible about the things that you are getting rid of, especially if they still have some use in them. You could donate this to charity, or friends and family instead of throwing them in the bin.

You don’t even need to have a car big enough to fit the larger items in because you can use a company like Shiply to pick them up and deliver them for you. This service makes it easier to be environmentally friendly with your minimalist renovation than ever before.

 

Step 2: Neutral pallet

Step Two is to define your neutral pallet for the space. Modern neutrals include different hues of white, greys, and even the odd splash of black to emphasise certain elements of the room here and there.

Just don’t go overboard on the latter through, as it’s likely to shrink your living space and make things seem smaller than they really are.  

 

Step 3: Consider utility

Step Three is all about choosing the new furniture with what you need in mind first, rather than just getting it because it looks pretty. The idea being that to achieve a truly minimal space you want the least amount of items to fulfil the job in the room as possible.

 

Step 4: Consider placement

Step Four is all about deciding where to place the items mentioned in Step Three for the best effect. Consider the space between pieces of furniture and the effect that this has on the room before you make your final decision.

 

Step 5: Decorate with a light touch

Last of all, even minimalist rooms can have a few decorative touches. This, however, must be done with a particularly light touch.

That means the occasional objet d’art, or picture on the wall. These items should be chosen to coordinate with the original colours you’re working with. The reason for this being that it will help you retain that sense of space that is such a calming and expansive part of a minimalist living room. 

 

So there you go. Five easy steps to obtain a minimalist and clean living space. Do you like tidy and minimalist, or cosy and lived in?

 

What is Decor Rotation and Should You Do It?

Humans don’t really like change, but decor rotation is absolutely something we should do in our homes.

I’m a really fussy person, but when I do find the PERFECT thing, I won’t get bored of it. That perfect item could easily stay for 10+ years.

I know other people aren’t like that and change their mind every other day. No matter what sort of person you are, everyone should believe in decor rotation. Our homes can become so tired, dull and shabby looking unless you rotate your furniture and bring in new bits and pieces every now and then.

It can be hard when you become emotionally attached to something. If you’ve had a piece such as a sofa in your life for many years, you become attached to it. This is why we see so much clutter in modern homes, even though the properties might be new either in building quality and design or new for us as home buyers. We fill them with the same old stuff.

Every so often, it’s right to let go, even if the interior pieces you have given sentimental value to are working and functioning properly. Sometimes you have to admit to the contemporary styles and move with the times. What’s better is that you might find something that is more suited to your tastes.

 

Replacing the sofa

The living, beating heart and soul of the home is and always will be the living room. It’s where you go to relax and watch your favourite television shows. It’s also a place where you have meaningful talks with your guests, friends and family.

Older sofas tended to be curvy and only provide three seats. Modern, stylish sofas have a more domineering factor with their sharp straight lines. A modern sectional corner sofa made from leather would make a great addition to your home.

These sofas can easily seat around four to five, with the benefit of a couple of foot resting spaces. They are large and do require a lot of space in your lounge or living room. However, they are in fact incredibly light for their size. Materials such as oak and yew are used for the structure, and foam padding replaces cloth.

 

Minimalist kitchen dining

White kitchen with breakfast bar and oak bar stools

When it comes to decor rotation, one of the easiest points to start with is the kitchen area. Even if you have a dining area in the home, you’re more than likely to have a small table and some chairs in the kitchen as well.

Have a look at contemporary home furniture that can provide you with good sturdy tables, that don’t take up a lot of room, and chairs with the same ethos. Bar stools to your kitchen would make for great congregation areas, and spots where the children can have their breakfast. The strong yet spindly legs give height to the seats which themselves are curved for comfortable back support.

You can, of course, opt for fabric, tempered rubber or even leather seats if you wish. The various styles with similar approaches include japansk, ypster and leena. All have a great minimalist touch for maximum space.

 

A Re-Paint

Sometimes, it’s not just about your decor. A shabby paint job can make your home look dated. You should try and refresh your paint every 10 years or so. Even if you go for the same colour! A touch up will make a massive difference. Just double check you’ve got the right paint colour before you buy (unlike me with this classic paint disaster).

The decor in our homes can often act like a familiar aura. We can get attached and place emotions and sentimental beliefs on the interior designs, but always remember that moving with the times is healthy for your sense of fashion. Out with the old and in with the new, sometimes you just have to go for it.

 

 

 



 

 

3 Ways To Add Contemporary Styling Around The Home

Add contemporary styling to your home with these helpful tips!

When it comes to home decor, you’ll often find that you have a very distinct taste.

You’ll find yourself drawn to certain things for a reason. Sometimes, your home style will be very you. It’s something that your friends and family can instantly visualise when they picture what your home would look like.

This is generally something quite natural for a lot of people. But it’s not always the same for everyone. Because sometimes, you can be drawn to a style that’s completely different to your own sense of style or usual tastes. And when that style is contemporary, you may not necessarily know how to create the right look around your home.

When you’ve seen contemporary styling in homes elsewhere, and you’re desperate to go with the look, you’ve now come to the right place. I’m going to talk through the ways in which you can achieve the look in your own home.

 

Styling

One of the best ways to achieve a particular home style is with the styling itself.

When you want to create a certain look, you need to be able to work with the right pieces in the right way.

It’s not just enough to buy contemporary furniture and hope for the best. Because when it comes to contemporary interior design, it’s all about how you stage it. You need to make sure that you’re working with the right vision.

This is often going to be quite minimal and very fashion-forward. So really think about how you’re placing your furniture and slowly build up piece by piece.

 

Colour

Then, you’re going to want to turn to the colours that you’re using as well.

Of course, everyone is going to have their personal preference when it comes to colour schemes they want to use around the house and even in individual rooms. But using the right kind of colours will help you to add to your contemporary styling.

So be sure you browse through a range of contemporary colour palettes before you pick. Because it’s often about the colours that you choose to put together, and not the individual colours themselves.

 

Accessories

Next, it’s onto accessories.

Sometimes the styling isn’t in the bigger pieces alone. Two rooms can often look the same with identical pieces of furniture in.

But when you add in different accessories, they can take on personalities of their own. So whether it’s your kitchen or your living space, the bathroom or your bedroom, you’re going to want to choose your accessories wisely.

Abstract pieces and anything with an edge is always going to work quite well. You can often find that choosing a theme like Bohemia or art deco will help to bring your contemporary home styling to life too.

 

Just be sure to keep your contemporary vision in mind during the process. When you have a goal to work towards, you can often find that it’s much easier to make things happen and bring it all together.

7 House Installations for Winter

Home improvement can feel like a massive task.

You feel like there is always another job and each one is larger than the next. There are, however, smaller things that you can do that will help your house. They will help to keep it warmer, free from damp and in a generally better condition. These 7 house installations for winter will protect your home. 

 

Insulation

If you’re worried about the lack of insulation in your house, then consider getting a quote for more to be installed. You can get a professional in, but this can be a bit pricey. Instead, you might consider purchasing a roll of insulation from a DIY shop.

Remember you’ll need goggles and facemask when fitting it, but other than that adding the insulation isn’t a big job. Having more insulation in your house will help it to stay warm inside and stop the cold from getting in as easily. This might even save you money.

Other places to add extra layers of insulation include your hot water pipes and your boiler. This will keep your hot water warm for longer and mean that is available when you need it.

 

Double Glazing

If you don’t already, then you should consider getting double glazing. Me and Jay got lucky that our house was fitted with them just a few years before we bought it.

It makes a massive difference to how warm your house stays over the winter months and could save you on your heating bills. This will make your house a lot more energy efficient and means that you’ll have fewer expenses over the winter. If you do choose to get double glazing installed, consider whether you need to have the exterior of the house renovated, too.

Getting this done at the same time could help you to tick off multiple jobs at once. If you choose to get some weather-resistant fibreglass like the products provided by Architectural Fibreglass Mouldings Ltd, then your house will be ready for whatever the winter throws at it.

 

Curtains

A great way to warm the house in winter is to open your curtains early in the morning. This lets in sunlight which will naturally help to warm your rooms.

However, it is just as important that you close them when it starts to get dark and the outside temperature begins to drop. This will help to lock in the heat you have generated throughout the day. If you don’t already, consider getting some extra thick curtains to hang in winter as these will do a better job of retaining heat than regular ones.

After months of having cellotaped curtains hanging, I’m going curtain/blind shopping this weekend! Our large living room window has a big radiator underneath it, meaning we can’t get full length curtains. We’ve decided to go for a fabric blind that pulls down, and having fake curtains hanging around the window that don’t close.

 

Cover Floorboards

If you have exposed floorboards, then you’ll be losing heat.

You don’t have to carpet your house, but a rug comes in handy. You’ll especially want to cover any floorboards in your sitting area and bedroom as you’ll likely spend the most time in these rooms.

You can buy a rug that matches the current design of the room. If you want to, you could get a different one for summer and winter that are of a different style and thickness. If you haven’t tried it yet and are still struggling to keep your house warm, then get a few rugs, and it will definitely help.

 

Install An Extractor Fan In The Kitchen

A lot of homeowners still use an open window as the main way of removing steam during cooking. This is not a good solution, especially in winter.

In winter you don’t want to let the cold in or the heat out, so you are less likely to open the window and let the steam from cooking escape. This means that added moisture sits in your house and can cause damp, mould and other unpleasant difficulties.

If you don’t have an extractor fan, then you should get one installed. It will suck up all of the moisture produced while cooking and you won’t need to open the window any longer. It sits just above the oven, and many even come with a light fitting to make cooking in the evening that much easier.

 

Replace Doors

All of the doors in your house will contribute to locking in heat in their own way.

Your front and back doors are the first line of defence for your house when it comes to the cold. If you feel like your exterior doors are doing a poor job of keeping the heat in and the cold out, then consider getting them replaced. It is a small change that could make a big difference.

Inside your house, your doors will help keep the warm air inside each specific room. For example, your bedroom door will help keep you warm at night. If you feel like these doors are not adequate then again replacing them could prove to make a big difference for how well heated your house remains throughout the winter months.

You might also want to replace your doors if you feel like a change or they are starting to look old and tatty.

 

Fix or Replace Your Roof

If you’ve noticed cracked tiles or feel like you are losing heat through your roof, then it could be a sign you need it fixing or replacing entirely.

If you have confirmed that there is an issue, then your best bet is it hire a professional to take a look. They will be able to assess what the damages are, give you a quote and let you know in detail what improvements need to be completed.

You could take a shot at fixing and replacing tiles yourself, but the last thing you want to do it cause more damage and for it to cost you more in the long run. If you do decide to take a stab at fixing your roof, make sure there is someone around to hold the ladder and that you are safe on the roof.

The same principle will apply to any shingles or other kinds of roofing you have. Any cracks or breaks in the can cause leaks, damp and other major issues for your house. Something you don’t want any time of year but are especially bad in winter.